Band-ografi

Till att börja med vill vi klarlägga en sak, namnet WILD BERRIES var aldrig meningen – det bara blev så.

Vi backar tillbaka till början av millenniet och sommar på Gotland. Softa på After Beach hör ju liksom till när man är på Sveriges bästa party-ö. Tyvärr var bandet på scen dåligt och en viss irritation uppstod hos den anonyma, framtida WILD BERRIES-medlemmen. Som du förstår behövde detta åtgärdas. Utan att ha ett coverband tog personen i fråga tillfället i akt att berätta om det fantastiska coverbandet som borde spela egentligen. Till saken hör att konversationen utspelade sig ungefär klockan 3 på natten.

Ägaren som konstigt nog fann det hela intressant frågade om bandets namn. Snabbtänkt som få, med tanke på den sena kvällen, skruvade den framtida medlemmen på sig samtidigt som en läskburk ramlade ur nattklubbens container. Räddningen, en Fanta Vilda Bär, blev snabbt WILD BERRIES. Samtidigt som namnet lämnade läpparna ångrade sig medlemmen men det var för sent. Namnet var yttrat och gick inte att ändra utan att avslöja bluffen om det icke existerande coverbandet.

Resultatet, bokade spelningar och en medlem som fick dra i sina kontakter och sätta ihop det bästa band han kunde hitta. Om vi sedan tar oss tillbaka till nutid, och släpper 2001, finns bandet kvar bättre än någonsin. Undrar du vem personen som lyckades bluffa ihop ett coverband var? Det avslöjar vi inte, men du kan ju alltid maila och fråga!